Festivals

Steeds meer grote festivals zijn toegankelijk en hebben de juiste voorzieningen voor jongeren met een beperking. Lowlands en Pinkpop hebben bijvoorbeeld speciale campingplaatsen gereserveerd en zorgen voor parkeerplaats dichtbij het festivalterrein. Maar ook het Haagse Parkpop wordt steeds beter toegankelijk.

Ongehinderd uitgaan

Iedereen gaat weleens naar de bioscoop, een restaurant, kroeg of andere uitgaansgelegenheid. Maar welke plekken zijn toegankelijk voor bijvoorbeeld een rolstoel en heeft de voorzieningen die jij nodig hebt? Ongehinderd.nl is een website en app waar je kunt zien welke locatie toegankelijk is voor jou en welke voorzieningen er aanwezig zijn. Makkelijk voor thuis of onderweg met de app, die beschikbaar is op iPhones, iPads en Androids.

Wat is er te doen in Den Haag?

Zin iets cultureels? Kijken naar jou favoriete cabaretier of stand-up comedian? Of wil je naar een musical? Kijk dan op de site van het This is The Hague. Deze website houdt je op de hoogte op het gebied van culturele uitgaanstips en geeft je de meest actuele informatie.  Heb je liever een feestje of wil je weten welke DJ waar draait? Stappen In Den Haag geeft je informatie over alle clubs en feesten in Den Haag.

Welke scholen in Den Haag?

Wil je weten welke scholen er in Den Haag en omgeving zijn in het Voortgezet Onderwijs (VO), Speciaal Voorgezet Onderwijs (SVO) en Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO)? De gemeente Den Haag heeft een Scholenwijzer, te vinden op de website van de gemeente. Als je liever een papieren versie van de Scholenwijzer wilt, kun je mailen naar onderwijsbeleid@denhaag.nl Vergeet niet te vertellen of je een versie over basisonderwijs of voortgezet onderwijs wilt.