Hulpmiddelen die het leven makkelijker maken

Er zijn veel dingen die het leven makkelijker maken, zoals elke ochtend met het goede been uit bed stappen, genoeg geld hebben of hulpmiddelen en over deze laatste wil ik het graag met jullie hebben. In dit artikel bespreek ik verschillende hulpmiddelen die het leven in de keuken een stuk makkelijker maken als je een lichamelijke beperking hebt en wie wilt dat nou niet?! Er worden niet alleen hulpmiddelen besproken die bij speciale winkels voor hulpmiddelen te koop zijn, maar ook gewone huis-tuin en-keukenhulpmiddelen.
intimiteit en beperking

Seksualiteit en een beperking

Anno 2020 is het over het algemeen geaccepteerd om het onderwerp ‘seksualiteit’ aan te snijden.Ik heb het idee dat we er in ieder geval bewust van zijn dat er nog een taboe rust op alles wat te maken heeft met seksualiteit.Op tv en in tijdschriften wordt het thema inmiddels steeds vaker besproken, meestal aan de hand van een boek of tv-serie. Waar naar mijn mening nog een groter taboe op rust, is het thema seksualiteit en het hebben van een beperking
intimiteit en beperking

Massamedicatie

Velen van jullie herkennen het vast wel: medicijnen in moeten nemen, en dan niet zo’n klein beetje ook. Misschien hebben jullie, net als ik, weleens moeite om het overzicht te houden. Daarom heb ik een aantal apps opgezocht die gemaakt zijn om je te helpen met het bijhouden van je medicijn-inname. Zelf maak ik er geen gebruik van, ik zet namelijk alles in de agenda van mijn telefoon waardoor ik zo’n 5 á 6 alarmpjes per dag krijg, maar misschien zit er voor jullie iets tussen!
intimiteit en beperking

De Lepeltheorie

Energie is een begrip, het is niet tastbaar. Christine Misandrino bedacht een briljante metafoor, beter bekend als De Lepeltheorie. Deze theorie helpt mij bij het verantwoord verdelen van mijn energie.  Belangrijker nog, het stelt me in staat aan mensen uit te leggen waarom ik na een ogenschijnlijk rustige dag, heel erg moe ben. 
intimiteit en beperking

Hoe vermaak je je tijdens de lockdown? 

Nu de meeste van ons al een lange tijd bijna hele dagen thuiszitten, kan het voor sommigen wat moeilijker worden om leuke dingen te vinden om te doen in huis. Uit ervaring weet ik dat verveling niet bepaald prettig is. Zelf word ik er soms een beetje rusteloos van. Dan schieten er in een paar minuten tientallen dingen in m’n hoofd van ‘oh, ik kan dat wel gaan doen’ en die schieten er gelijk weer uit omdat ik dat pasgeleden nog gedaan heb of om andere reden toch geen zin in heb om te doen.
intimiteit en beperking

Emma at work

Emma at Work is een arbeidsbemiddelingsbureau voor jongeren met een lichamelijke chronische ziekte of beperking in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Emma at Work kan je helpen bij het vinden van een vakantiebaan, bijbaan of vaste baan. Hoe? GEWOON…