intimiteit en beperking

Vrijwilligershulp: Van onschatbare waarde

,
In Nederland zijn er veel verschillende hulp/zorgorganisaties en ook veel verschillende manieren om deze hulp/zorg te bekostigen. Denk bijv. aan PGB, of een indicatie van het CIZ waardoor je bij Fokus of een andere zorginstelling kunt wonen.…
intimiteit en beperking

Online boodschappen bestellen bij flitsbezorger Flink

,
Er bestaan tegenwoordig in Den Haag verschillende apps waarmee je online je boodschappen kan bestellen en laten bezorgen binnen 10 A 15 minuten. Ik was hier een beetje sceptisch over, want wie kan dat nou binnen een paar minuten een aantal boodschappen…

Hulpmiddelen die het leven makkelijker maken

Er zijn veel dingen die het leven makkelijker maken, zoals elke ochtend met het goede been uit bed stappen, genoeg geld hebben of hulpmiddelen en over deze laatste wil ik het graag met jullie hebben. In dit artikel bespreek ik verschillende hulpmiddelen die het leven in de keuken een stuk makkelijker maken als je een lichamelijke beperking hebt en wie wilt dat nou niet?! Er worden niet alleen hulpmiddelen besproken die bij speciale winkels voor hulpmiddelen te koop zijn, maar ook gewone huis-tuin en-keukenhulpmiddelen.
intimiteit en beperking

Seksualiteit en een beperking

Anno 2020 is het over het algemeen geaccepteerd om het onderwerp ‘seksualiteit’ aan te snijden.Ik heb het idee dat we er in ieder geval bewust van zijn dat er nog een taboe rust op alles wat te maken heeft met seksualiteit.Op tv en in tijdschriften wordt het thema inmiddels steeds vaker besproken, meestal aan de hand van een boek of tv-serie. Waar naar mijn mening nog een groter taboe op rust, is het thema seksualiteit en het hebben van een beperking
intimiteit en beperking

Massamedicatie

Velen van jullie herkennen het vast wel: medicijnen in moeten nemen, en dan niet zo’n klein beetje ook. Misschien hebben jullie, net als ik, weleens moeite om het overzicht te houden. Daarom heb ik een aantal apps opgezocht die gemaakt zijn om je te helpen met het bijhouden van je medicijn-inname. Zelf maak ik er geen gebruik van, ik zet namelijk alles in de agenda van mijn telefoon waardoor ik zo’n 5 á 6 alarmpjes per dag krijg, maar misschien zit er voor jullie iets tussen!
intimiteit en beperking

De Lepeltheorie

Energie is een begrip, het is niet tastbaar. Christine Misandrino bedacht een briljante metafoor, beter bekend als De Lepeltheorie. Deze theorie helpt mij bij het verantwoord verdelen van mijn energie.  Belangrijker nog, het stelt me in staat aan mensen uit te leggen waarom ik na een ogenschijnlijk rustige dag, heel erg moe ben.