Reist u met het openbaar vervoer? Dan is goede informatievoorziening en toegankelijkheid vast belangrijk voor u. Vooral wanneer u een lichamelijke beperking heeft. Maar geen enkele vervoerder biedt de mogelijkheid om vooraf te bekijken of de bestemming zonder obstakels te bereiken is.

Begin juli start de gemeente Den Haag daarom een pilot met een applicatie voor het openbaar vervoer. Hiervoor zoekt de gemeente ongeveer 15-20 mensen die voor een periode van 3 maanden de app willen uitproberen.

Doel van de pilot
Tijdens de pilot wil de gemeente testen of de deelnemers met behulp van de app een voor hen geschikte reis kunnen maken met het openbaar vervoer (met uitzondering van de trein). Uiteindelijk wordt er een app ontwikkeld die duidelijkheid geeft over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de gekozen bestemming. Helemaal afgestemd op de persoonlijke wensen van de reiziger.

Wie kan deelnemen aan de pilot?
Iedereen in Den Haag met een lichamelijke en/of visuele beperking mag deelnemen aan de pilot. Zorg van tevoren wel voor een werkend e-mailadres. In de pilotfase heeft alleen de testgroep toegang tot de app.

Hoe werkt de pilot?
U krijgt een account waarmee u kunt inloggen via een computer, tablet of smartphone. Met uw account kunt u een persoonlijk profiel invullen. Zodra u inlogt verschijnt dit profiel. U kunt de gegevens dan opnieuw gebruiken, wijzigen of feedback geven over uw bevindingen.

Let op: tijdens de pilotfase kunt u alleen reizen binnen het postcodegebied van de gemeente Den Haag.

Aanmelden en informatie
Aanmelden kan door uiterlijk maandag 11 juli een email te sturen naar sinan.okcuoglu@denhaag.nl. Voor meer informatie kunt u bellen naar Sinan Okcuoglu via telefoonnummer 06 126 49 624. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt uitgenodigd voor de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 20 juli van 14.00-15.00 uur.