Beste Lezer,

Dit stuk is geschreven door oud-redactielid Ferry Rouw

Mijn naam is Ferry Rouw en ik ben sinds ongeveer een maand lid van Onbeperkt Haags.

Twee maanden geleden heb ik meegedaan aan een golfclinic in Zoelen, voor personen met een fysieke beperking, via de Dirk Kuyt Foundation. Vorig jaar ben ik ook al met die foundation naar een sportdag geweest en dat beviel mij erg goed.

Deze keer dus de golfmiddag. Een aantal leden hadden hun aangepaste golfkarren beschikbaar gesteld zodat we hiermee konden oefenen.

golfen met Dirk Kuijt

Om zo’n golfapparaat te gebruiken wordt er een riem om je middel en om de onderbenen geplaatst. Met een joystick is de golfwagen te bedienen en is ook in de ‘liftstand’ te zetten zodat je ‘rechtop kunt staan’

golfen met Dirk Kuijt

Na eerst wat geoefend te hebben op de baan, gingen we letterlijk aan de slag Nu blijkt wel, dat het best een uitdaging is, om mooi en recht te slaan. Het lukte mij eerst niet om de bal te raken, laat staan mooi hard en gericht te slaan, maar na wat tips over mijn houding ging het steeds beter.

Uiteraard, ben ik ook nog even met Dirk Kuyt op de foto gegaan.

Ik had nu ook weer echt een hele leuke middag en ik wil daarom de Stichting BMVG, het Golfcentrum de Batouwe in Zoelen en de Dirk Kuyt Foundation bedanken voor hun aandeel hierin.

Er zijn steeds minder excuses om niet te gaan sporten, dus ik zou zeggen: ga er voor! https://www.youtube.com/watch?v=lYh3nQ7n9g4&authuser=0

Informatie over sporten in de gemeente Den Haag is te vinden op: https://www.denhaag.nl/home/bewoners/Sport.htm