Velen van jullie herkennen het vast wel: medicijnen in moeten nemen, en dan niet zo’n klein beetje ook. Misschien hebben jullie, net als ik, weleens moeite om het overzicht te houden.
Daarom heb ik een aantal apps opgezocht die gemaakt zijn om je te helpen met het bijhouden van je medicijn-inname.
Zelf maak ik er geen gebruik van, ik zet namelijk alles in de agenda van mijn telefoon waardoor ik zo’n 5 á 6 alarmpjes per dag krijg, maar misschien zit er voor jullie iets tussen!

App-Check

Om te beginnen is er de App-check van Vilans Hulpmiddelenwijzer. Hier worden wat tips gegeven om te zorgen dat je een goeie (en betrouwbare) medicatie-app te pakken hebt.
__________

NVZA 

De NVZA heeft een aantal zorg-apps op een rijtje gezet. Ze hebben een korte beschrijving en je kunt de genoemde apps ook direct downloaden. Er staan niet alleen apps tussen die je helpen bij het innemen van je medicatie, maar ook eentje die je bijvoorbeeld helpt een bezoek aan de (huis)arts voor te bereiden.
__________

Zorg Voor Beter 

Zorg Voor Beter heeft ook een lijst gemaakt met apps die je helpen met het innemen van medicatie, zelfs een aantal die je extra lastigvallen tot jij je medicijnen inderdaad geslikt hebt! Deze zijn echt allemaal gericht op deze functie, dus er is genoeg keuze.
_________ 

GGD Appstore

Als laatste is er de GGD Appstore die zo’n beetje alle apps op het gebied van zorg hebben verzameld. Heel veel zullen dan niet echt van toepassing zijn (maar misschien wel heel erg interessant om andere redenen!), maar als je klikt op de categorie Dagelijks Functioneren kun je in die reeks een aantal apps vinden die je wel kunnen helpen met het tijdig innemen van de juiste medicatie.
________

Dit waren mijn tips. Hopelijk helpt het bij het overzicht houden op jullie medicatie.
Veel succes ermee!