Nu de meeste van ons al een lange tijd bijna hele dagen thuiszitten, kan het voor sommigen wat moeilijker worden om leuke dingen te vinden om te doen in huis.
Uit ervaring weet ik dat verveling niet bepaald prettig is. Zelf word ik er soms een beetje rusteloos van. Dan schieten er in een paar minuten tientallen dingen in m’n hoofd van ‘oh, ik kan dat wel gaan doen’ en die schieten er gelijk weer uit omdat ik dat pasgeleden nog gedaan heb of om andere reden toch geen zin in heb om te doen.
Dan heb ik na al die ideeën die door m’n hoofd stormen even een momentje van “ARGH! Wat moet ik nou?”. Wat bij mij helpt, is dan af te vragen ‘waar heb ik het meeste zin in?’ of ‘wat heb ik het langst geleden gedaan?’ en meestal kom ik dan wel tot een beslissing.

Wat zijn dan de dingen die ik graag doe en al meerdere malen gedaan heb?
Om te beginnen moet ik even vertellen dat ik fan ben van héél veel verschillende dingen.
Om even het één en ander op te noemen, niet per sé op volgorde van leukst tot niet leuk:

Marvel Comics; DC Comics; Star Wars; Star Trek; Harry Potter; Transformers, Pokémon…

En zo gaat het rijtje nog even door, je snapt het wel.
Van al die franchisen, zoals dat heet, heb ik dan ook films en/of tv-series op dvd, speel ik videogames en lees ik boeken en stripboeken. Op die manier kan ik mij al lange tijd vermaken, ook omdat ik het geen probleem vind om dingen meerdere malen te zien, spelen of lezen.
Ik zal even een top 3 maken van mijn favoriete films, series, boeken en videospellen, ingedeeld per franchise.

Marvel stripboeken
1. Wolverine: Origin
2. Wolverine: Old Man Logan
3. Civil War

Marvel films
1. The Avengers
2. Iron Man 2
3. Captain America: The Winter Soldier

Marvel tv-series
1. Avengers: Earth’s Mightiest Heroes
2. X-Men: The Animated Series
3. Spider-Man: The Animated Series

DC stripboeken
1. Superman & Batman: The Search For Kryptonite
2. Justice League: Origin (the New 52)
3. Green Arrow: Year One

DC films
1. The Dark Knight
2. Wonder Woman
3. Superman The Movie

DC animatiefilms
1. Superman: Doomsday
2. Batman of the Future: Return of the Joker
3. Superman & Batman: Public Enemies

DC tv-series
1. Smallville
2. Arrow
3. Batman: The Animated Series

Star Wars films
1. Episode III: Revenge Of The Sith
2. Episode II: Attack Of The Clones
3. Episode IV: A New Hope

Star Wars tv-series
1. The Mandalorian (momenteel alleen op Disney Plus)
2. Star Wars: Rebels
3. Star Wars: The Clone Wars

Star Wars boeken
1. Dark Lord: The Rise of Darth Vader
2. Darth Bane: Path Of Destruction
3. Republic Commando: Hard Contact

Star Trek tv-series
1. Star Trek: The Next Generation
2. Star Trek: Voyager
3. Star Trek: The Original Series

Star Trek films
1. Star Trek (2009, ook wel bekend als Star Trek: The Future Begins)
2. Star Trek: First Contact
3. Star Trek III: The Search For Spock

Boeken algemeen
1. Harry Potter-reeks
2. Percy Jackson-reeks (geschreven door Rick Riordan)
3. Angels & Demons (geschreven door Dan Brown)

TV-series algemeen
1. NCIS
2. Modern Family
3. Buffy The Vampire Slayer

Films algemeen
1. James Bond-reeks
2. The Lone Ranger
3. Ocean’s Eleven-reeks

Videospellen algemeen
1. Assassin’s Creed-reeks
2. LEGO Marvel’s: The Avengers
3. De Sims

Bordspellen
1. Monopoly (speciale edities van Friends en Pokémon)
2. Cluedo (speciale editie van Harry Potter)
3. Scrabble

Naast onder andere al deze dingen verzamel ik al van kinds af aan LEGO. Vroeger kocht ik vooral LEGO dozen waarmee ik mijn stad kon uitbreiden en opvullen, zoals een treinstation of veegwagen. Sinds een jaar of 10 richt ik me meer op LEGO die ook geïnspireerd is door een aantal van de eerdergenoemde franchisen. Voornamelijk LEGO Star Wars, Marvel Comics en DC Comics.

Dat zijn wel de dingen waarmee ik mij doorgaans bezig weet te houden. Hopelijk heb ik jullie met deze lange lijst kunnen helpen bij het vinden van iets te doen, mocht je daar de laatste tijd meer moeite mee hebben.

Sterkte allemaal en hopelijk mogen we er binnenkort weer op uit!