Foto van een bloemetje

We hebben ze allemaal: helden in het echte leven. Gewoon omdat ze geweldig zijn, het leven makkelijker maken en dit zonder dat je ergens om hebt gevraagd. Deze helden verdienen een ode. Met dit stukje breng ik een ode aan mijn helden, leg ik uit waarom en hoop ik dat jullie ook even stil staan bij jullie helden. Of dit nou mensen, bedrijven of diensten zijn.

Door: Salma Belmoussa

Mensen zijn geweldige sociale wezens, lekker cliché I know. Maar dat is echt zo. Ik houd van mensen en ik betrap mijzelf daar regelmatig op. Vooral als iemand die ik niet ken iets voor mij doet waar ik totaal niet om heb gevraagd. Op de één of andere manier weten ze precies hoe ze mijn glimlach weer tevoorschijn kunnen halen met een compliment. Ergens moet een klein vogeltje ze influisteren dat ik die dag echt een meevaller nodig heb en die tram of lift móet halen. Bedankt mensen, dat jullie precies weten wat ik nodig heb. En een speciaal bedankje aan iedereen die ik niet ken, maar mijn dag meerdere malen gemaakt hebben.

Bedrijven scoren ook regelmatig punten bij mij. Ik weet dat dat niet altijd specifiek om mij gaat, maar ook zij verdienen het om te weten dat ze er mogen zijn. T-Mobile bedankt. Met mijn supersnelle bundel, waar elke maand geen eind aan lijkt te komen, voel ik mij onbeperkt. Zelfs in het buitenland. Jullie hebben geen idee hoe het voelt om tenminste op één manier geen beperkingen te ervaren.

Een speciaal bedankje voor Restaurant 95. in Amsterdam. Omdat ik gewoon bij jullie mocht komen eten zonder mij zorgen te maken om de veel te hoge drempel. Die hebben jullie letterlijk weggenomen door de creativiteit die normaal gesproken voorbehouden is aan jullie gerechten, te stoppen in oplossingen. Ik heb mij nog nooit ergens zo welkom gevoeld. Op dat nog velen jullie voorbeeld mogen volgen. Dan heb ik het niet alleen over andere bedrijven, maar ook over onze bestuurders, opleiders en naasten.

We zijn er bijna, maar voordat ik de laatste woorden in deze liefdevolle bui deel, wil ik het nog één keer over mensen hebben. Mensen die je niet kent kunnen je aangenaam verassen, maar aan iedereen die ik wel ken: dank je wel! Je bent niet voor niets in mijn leven, je maakt mijn leven beter en dat mag je weten. Dank je wel voor alle steun, alle liefde, al het plezier, de eerlijkheid en het vertrouwen. Ik hoop dat ik net zo waardevol ben in jouw leven en daar nog lang mag blijven.

Dus lieve helden: deze was voor jullie. Ga zo door, blijf het goede voorbeeld tonen en moge anderen net zo ontroerd zijn door jullie daden en gebaren als ik.