Afgelopen zaterdag was alweer de 13e editie van CF Beachdance, hét strandfeest en tegelijkertijd lotgenotencontactdag voor Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)-patiënten!

Zoals altijd was het feest georganiseerd door Veronica Miltenburg, die geweldige muziek voor elkaar kreeg door DJ’s te regelen zoals Rick van Velthuyzen, Tigo Volante en DJ Jean.
En dankzij haar hebben Haagse hotels 100 kamers kosteloos ter beschikking gesteld voor CF-ers die van wat verder weg kwamen.

CF Beachdance werd gehouden bij strandtent Soomers, aan het Zwarte Pad in Scheveningen. De gezelligheid begon al om 14:00u, maar zelf kwam ik pas aan tegen half 3 en trof daar gelijk mijn collega Lysanne aan.
Op het terras van Soomers werden we meteen hartelijk verwelkomd door Veronica, die al druk bezig was met van alles en nog wat.
Na de begroetingen liep zij verder van hot naar her terwijl wij een tafeltje uitzochten.
Een aantal van de CF-ers ken ik natuurlijk zelf ook en heb af en toe bij ze aangeschoven of zij bij ons. Even later kwam ook OH-collega Kyrill erbij.

Naast de muziek en eten en drinken, waren er ook wat strandactiviteiten georganiseerd, zoals een tocht met een boot van de kustwacht en surflessen!

Omroep West was er ook nog om aandacht te geven aan het feest en CF zelf. Hun artikel en filmpje kun je in de link hieronder zien:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3484351/Onvergetelijke-Scheveningse-stranddag-voor-mensen-met-taaislijmziekte

Alles bij elkaar was het weer een hele gave dag, met gelukkig lekker weer!

Tot volgend jaar!

 

Michel