Voor mensen met een handicap in Den Haag zijn er verschillende vormen van speciaal en aanvullend vervoer. Het gaat dan om vervoer in jou wijk, Den Haag en daarbuiten.

 • Regio Taxi Haaglanden
  Een taxibedrijf speciaal ingericht op mensen met een mobiliteitsprobleem. Je wordt opgehaald bij de voordeur en afgezet op je bestemming. De kosten liggen tussen die van een gewone taxi en het ov in.
 • Valys
  Valys is ook bedoeld voor mensen met een mobiliteitsprobleem. De bus brengt je overal in Nederland waar je met het openbaar vervoer of regiotaxi niet kunt komen. Je wordt van deur tot deur op je bestemming gebracht.
 • Taxibus
  Is er voor Hagenaars van 70 jaar of ouder en voor iedereen die om medische redenen niet met het openbaar vervoer kan reizen. Je hebt een Taxibuspas nodig om te kunnen reizen met de Taxibus. Deze kun je aanvragen door het het Wmo-formulier in te vullen.
 • Wijkbus
  Is er voor iedere wijkbewoner (jong of oud) die niet of moeilijk met het openbaar vervoer kan reizen. Een medische keuring of pasje is niet nodig. Diverse chauffeurs vervoeren vrijwillig en belangeloos met aangepaste personenbussen ouderen en mindervaliden in hun wijk. De gemeente Den Haag betaalt de diensten van de wijkbussen voor het grootste deel. Ook wordt er een kleine bijdrage van de gebruikers gevraagd, meestal in de vorm van een abonnement.